Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Politický institut považuji za darmožrouta z našich daní....a klidně je přirovnám k napovídání ve škole. Politici byli a jsou natolik trapní, že nejsou schopni vyplodit vlastní názor bez nápovědy.

0 0
možnosti

Pokud strana ve svém programu napíše, že se zasadí o snížení DPH dejme tomu na 15%, je volič informován a s tím stranu volí. Pokud napíše, že bude bojovat za dobro a proti zlu, jest ta informace poněkud vágní, není-liž pravda?

Opravdu by mě zajímalo, kolik, byť ze závratného počtu 7,3% voličů ČSSD si pod "Podporou rovných příležitostí" konkrétně představilo všechny ty dotace darmožroutům a politickým aktivistům bez politického mandátu. A nemýlím-li se, pak byla tato podpora stejně třetinová oproti předchozímu výsledku strany, tudíž mnohem více voličů s programem ČSSD nesouhlasilo, než souhlasilo. Jinak řečeno, lidé volili převážně proti tomuto programu, ne pro něj, a to i bývalí voliči ČSSD.

Napsal jste: "Stejně tak ale dává smysl, že vládnoucí garnitura podporuje ty, kteří jí pomáhají realizovat její program a závazky."

Ve světle výše uvedeného se tedy z Vaší strany jedná spíše protimluv, než potvrzení Vašich tezí.

Druhým problémem je však opravdu skutečnost, že tytéž neziskovky podporuje, byť často v míře nižší než dříve, také současná nejsilnější strana ANO. Bohužel, princip je tentýž: Nepsali, že budou financovat třeba Jakuba Jandu a jeho strážce Kremlu a další. Projevuje se tu jednak setrvačnost, jednak lobbismus politických neziskovek ve všech složkách státní moci, ale nevydávejte to, prosím Vás, za nějaké vyjádření vůle většiny lidí. Většina lidí toto nechce, ne, že to chce.

Zcela mimo téma je Vaše rozvedení věci různých politických institutů různých politických stran. To se zkrátka přímo odvíjí od toho, že ty strany jsou politické strany, zaregistrované, získaly podporu voličů a tak dále. Nejsou to politické neziskovky, které lobbují na základě mizivého a volbami nepotvrzeného mandátu sebe samých a těch, kteří z jejich činnosti mají prospěch.

0 0
možnosti

J33a63n 60R59á90ž

24. 4. 2019 20:22

Tak zvané politické neziskovky jsou převážně lobbistické organizace prosazující cíle, které jsou většinou neslučitelné s principy zastupitelské demokracie. Takové organizace jsou všude na světě, ale skoro nikde nemají tak volné pole působnosti, nekontrolované zdroje financování i podporu mediálního mainstreamu, jako je tomu u nás.

Obecný pravidlem bylo mělo být, že mimo neziskovek zřízených vládou, na základě pověření Parlamentem, a s programem zaměřeným na sociální problematiku, nebudou jiné neziskovky dotovány ze státního rozpočtu. Například je přímo nemravné financovat provoz jinak zaměřených neziskovek, zejména těch, jejichž zřizovatelem jsou privátní subjekty, z veřejných rozpočtů.

1 0
možnosti

Jediné neziskovky které uznávám jsou ty, které se starají

- o důchodce,

- zdravotně postižené

- sirotky

Neuznávám a nechci aby se platily z mých peněz

- politické neziskovky

-genderové neziskovky

- lidskoprávní neziskovky

- feministické neziskovky

- neziskovky zaměřené na menšiny ( každý je rovný před zákonem, my jsme právní stát a Romy nikdo nediskriminuje, pouze neziskovky, které na ně dostávají peníze na integraci....co? Romové jsou nesvéprávní, aby se nemohli sami o sebe postarat? )

4 0
možnosti

Pokud se jedná o tyto oblasti

- důchodci,

- zdravotně postižení

- sirotci

domnívám se, že péče o ně je povinnost státu. Tak že jsem tak zpustlý, že nevidím důvod, aby stát neziskovky vůbec podporoval.

0 0
možnosti

Nejhorší neziskovkou je Institut Václava Klause sdružující nikým nevolené aktivisty s patentem na rozum, prostě děs..

2 0
možnosti

Zato všichni ostatní mají aktivisty volené, že

3 0
možnosti

A nejsou politickými neziskovkami i politické strany, které jsou rovněž dotovány ze státního rozpočtu?

0 0
možnosti

Ano jsou. Uvítal bych, pokud by strany a politická uskupení žily pouze z příspěvků svých členů a neziskovky pouze z darů svých svých příznivců.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS