Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co transparentnost financování politických stran? A to nemluvím o tom, že by partaje měli žít jen ze svých příspěvků a případných sponzorských darů. Ale proč ze státních příspěvků? R^

1 0
možnosti

Politické neZiskovky zrušit.

4 0
možnosti

Čili jestli to chápu správně, tak myšlenka dobrá ale provedení špatné. To už tak holt někdy bývá. V parlamentu ovšem není jen SPD, ostatním partajím přece absolutně nic nebrání v tom na tom návrhu zapracovat a zlepšit, od toho tam přece sedí.

9 2
možnosti

Návrh poslanců SPD je správný.

Veškeré dary, příspěvky na činnost a dotace pro neziskovky by se měly normálně danit, jako dary, včetně zahraniční podpory. Alespoň se bude vidět, kdo kterou neziskovku financuje a finanční úřad bude mít přehled, zda se nefinancují kamarádi navzájem.

Politické strany, které zřizují neziskovky by měly mít povinnost, aby neziskovce nechybělo označení, která politická strana ji založila, nebo financuje.

Možná se vám to nelíbí, protože jste pravděpodobně placen od neziskovek, ale alespoň nějaký pořádek musí být.

7 6
možnosti

Ony jsou neziskovky zakládány politickými stranami? To zírám! Stejně jako zírám na počet kladných kliků.

Mimochodem: Takže například dary Klokánkům by se měly danit? Aby z daru bobtnal stát a potřební přišli zkrátka?

6 0
možnosti

Ano, to dává smysl. Takže pan tajemník nám tady popsal, jak je onen návrh hloupý, zbytečný a neobsahuje sankce. Evidentně tedy uvítá návrh, který bude chytrý, užitečný a disponující sankcemi přímo likvidačními.

Jako skoro všichni představitelé neziskovek, tak i pan Mrázek prostě odmítá vnímat důvod, proč vůbec někdo uvažuje o nějaké kontrole či omezení jejich činnosti:

Některé (zdaleka ne všechny) neziskové organizace prostě bez jakéhokoli mandátu od občanů vytvářejí tlak na konkrétní směřování politiky, na společenskou atmosféru, ba i na legislativu. Za údajnou pomoc potřebným skrývají politický aktivismus a nátlak. A to je to, co občanům vadí, zvláště v těch případech, kdy jsou povinni to nedobrovolně financovat ze svých daní. Takovým neziskovým organizacím a jejich představitelům totiž vůbec nejde o nějaké dobro pro potřebné, jinak by si uvědomili, že popudit vůči sobě veřejnost znamená také obdržet od ní v rámci darů také méně prostředků na svoji humanitární činnost.

Kdepak, takovým neziskovám jde jen o prosazení těch politických cílů, se kterými by ovšem občané nesouhlasili a proto by strany s takovými cíli nezvolili. Proto je tu snaha prosadit takové cíle bez politického mandátu a neziskovky se k tomu ukázaly být jako ideální prostředek. Vždyť kdo by se opovážil ozvat proti někomu, kdo vykonává záslužnou činnost? Krásně v tomto kontextu vyznívá závěr článku pana Mrázka, ve kterém píše, jak neziskové organizace stále hledají nové způsoby, jak komunikovat s veřejností a předávat jí informace o své činnosti. I nacházejí je, nacházejí ve spřátelených médiích, zrovna včera tady na Idnes exceloval pan Procházka z organizace Proud a z Genderové expertní komory.

Zdaleka se to netýká všech neziskových organizací a stále platí, že mnoho z nich je tvořeno poctivými lidmi s dobrým srdcem, kteří za svoji činnost zasluhují uznání.

5 5
možnosti

Uvažování ruského mužika....hele Burget, nějak ti ta tvoje SPD plná flasztenců jde do kytek, nemám pravdu?:-)

8 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS